Sparks Fly...
Sunday, 2 December 2012 • Sunday, December 02, 2012 • 0 comments

Assalamualaikum semua :D Haii :)
Ape Khabar ? Sihat Dokkk Lake ? Nimm musim cuti sklah dahh nimm :) 
Dokk Gyy hlidays ke syg weyy ? Hurmm , 

Okeyy , Lame dahh aku dokk updates blog nim kan ? Dahh berabukk dahh . HEhe ,
Soryy ler , lpas Pmr Bruu aku tringt kat blog nim , tp tuu lhaa aku mls nakk updates , HAHA ,
Ksian nye kat kau my blogger weii :D HAHA 

Hurmm , Okeyy dluu aku akn updates sal Shahrul Ikwan kann ? Tp smua tuu dahh tkde dahh :/
Akuu Dahh Breaks dahh 10.11.12 Comeyy Kann trikh tuu ,Hurmm  ,
Trikh tuu buat aku bnci lor :/ Aku syg giler kott kAt yew , Tobatt Pomm , Smpai skrg xlehh buang agyy :( 
Kuann , Akuu rindu mu lhaa :D Kite kwan Bolehh ? Hurmm :/
Okeyy Guys , yg lpas biarlhaa lepass , skrg nimm aku nak kngsi sal Budakk Nimm , 
Name dia Muhammad Afiq Hilmi Bin Maizaidi ,
 Akuu suke pggil dia Apikk ! Tp kwan-2 dia 
pggil APEK , Sbb Mata dia tuu sepet :D HAHA , Akuu syg  giler mu Apikk weii .. Hurmm ,
Aku knal dia mse kat Fb lhaa . trikh aku kple dgn dia 14/11/12 , klu aku Kple agy gn Kuan dahh ckup 11 Month  mse tuuhh :/ Okeyy , Skrg aku ade mu Apikk , Aku ade mu jer Apikk wei , Tuu Pomm Nasib Makk aku suke kat mu suhh aku terima mu Apikk wei <3 Akuu Akn Jge mu Apikk  ,
Aku rindu mu lhaa Sepett wehh :/ 

Tp Skrg kite dh smkin kurang Texts , Otp kann ? Budpe ehh ? Hurmm , Mu sokmo sbukk lhaa
ade tuhh mu bgun lmbt lhaa , bkpe erk ? aku thuu mu ltih tp org lain pomm ltih ugopp syg wehh  , tp dia ttp ingt kt Gf dia ,  4 hari nimm kite dokk text mne , Hurmm , okeyy 
akuu sabor gn mu sayangg wehh , Tp Kann aku terasa ugopp , sakit hati ugopp gn mu , tiap kali aku Onn Fesbuk , ade je sttus mu , tp mse tuhh mu dokk Text Trus akuu , Bkpe erkk ? Hummm ,watever lhaa Apikk asal mu dokk tggal aku sudahh . , 

ILOVEYOUAPIKKSEPET :* Muachh stepekk ! HAHA 

cinta jaraj jauh , bolehkah bertahan ?
Sunday, 24 June 2012 • Sunday, June 24, 2012 • 0 comments

hai :) 
assalamualaikum :)
ni nk kongsi ^ the tittle ^ 

                   Cinta Jarak Jauh, Bolehkah Bertahan?


Pernahkah anda berjauhan dengan pasangan anda untuk suatu tempoh masa yang lama? Mampukah anda mempertahankan cinta sekiranya si dia tiada di depan mata? Sememangnya cinta jarak jauh besar dugaannya kepada pasangan yang mengalaminya. Setiap masa diri ini sentiasa merindukan dirinya yang jauh. Apakan daya, jarak menjadi penghalang.
Kunci kebahagiaan bagi pasangan jarak jauh semestinya bermula daripada kepercayaan dan kesetiaan. Berada jauh daripada sisi pasangan sedikit sebanyak boleh menimbulkan rasa cemburu terhadap pasangan. Lebih-lebih lagi, jika si dia merupakan individu yang terbuka, mudah bergaul dan sering bertemu orang ramai. Yang penting anda mestilah berfikiran positif. Cemburu tidak bertempat dan membuta-tuli hanya akan membunuh hubungan anda. Sikit-sikit cemburu bolehlah. Kata orang, cemburu tandanya sayang. Asalkan tidak keterlaluan, nanti dikatakan paranoid dan obsessif pula. Letakkan rasa percaya bahawa si dia juga mencintai dan merindui anda.
Komunikasi adalah sangat penting. Cari masa untuk berhubung. Dalam dunia yang serba maju sekarang, tidak sukar untuk kekal berhubung.Tidak kiralah melalui panggilan telefon, sembang maya, emel, laman sosial dan sebagainya. Dengan adanya  komunikasi yang berkesan, anda berdua bolehlah saling berkongsi perasaan, cerita, masalah dan lebih mudah juga untuk menyelesaikan sebarang konflik yang mungkin wujud antara pasangan. Kegagalan untuk berkomunikasi dengan baik menyebabkan ketiadaan persefahaman yang menjadi punca kepada kebanyakan masalah dalam perhubungan, lebih-lebih lagi cinta jarak jauh.
Cuba untuk berjumpa. Sekerap mana pun anda bergayut kat telefon, video chat 24 jam, emel tak putus-putus, anda berdua masih perlu berjumpa. Kata orang, untuk mengeratkan perasaan anda. Semakin lama anda tidak berjumpa dengan pasangan anda,kebarangkalian perasaan sayang itu pudar semakin tinggi. Tapi kalau boleh, bukan sebelah pihak saja yang cuba untuk datang melawat. Sebaiknya bergilir-gilir supaya pasangan anda tidak merasakan hanya mereka sahaja yang berusaha untuk mempertahankan hubungan. Dan bila berkesempatan berjumpa, hargailah sepenuhnya masa bersama si dia kerana bukan mudah bagi pasangan jarak jauh untuk berjumpa.
Sememangnya cinta jarak jauh bukan perkara mudah. Namun begitu, jagalah cinta yang telah disemai dengan sebaiknya walaupun si dia tiada di hadapan mata. Ingat, jangan jadikan jarak pemisah sebagai penghalang kepada cinta anda berdua. Sebaliknya, lihat ia sebagai suatu cabaran dalam mematangkan hubungan anda dan si dia. Semoga cinta anda dan si dia bertahan dan semakin teguh ke akhirnya.

Aku Minat Dia ;)
Monday, 4 June 2012 • Monday, June 04, 2012 • 0 comments

hai all : > sihat ? hewhew 
hrmmm . ak bosangg lahh :) 
xdokk ke kije yangg tdk buat ak bosangg ?
pegang bku = mls :)
bce buku = ngatuk mate :)
online fb = bosangg :)
bloging = pom bosangg :/ 
hrmmm , ape mnde yangg wt dokk bosangg hah ?

aishh . terlajok dh ni :) tgk tajukk kt ats ho :) 
* AKU MINAT DIA ? siape uhh ? haha 
ade lahh :) hrmm . ak ske cre ye lyg orangg puan :))
hrmm . ye romantikk :) lawakk :) smrt ? bolehh lahh :)
haha . nk thu ciri-ciri ye ?
huhu :) 1) dia lelaki 2.)dia tgi jugak lahh dri aku 3).dia tdk sme sklah dgn aku 
4).umur die 16 thun 5).nme nye brmula dgn huruf A 6.) dia anak bongsu
dan lain-lain lahh :) huhu :) hrmm 
tp skrg ye smbg dgn aku :'( hrmm . dlu sblum ak knal dgn ye :)
sokmo y text aku :) chat ak :/ tp skrg dokk dh :)

hrmm . law text pomm dgn ye , y akn eply " jgn aa msej , ekgy pkwe awkk mrh pulakk :" 
itulahh ayt dia :) huhu . tp orkk :) 
ak mnt ye :) ak ske sifat ye :) huhu :) hrmm 
okeyylahh . aku nk gy smbg kije khsus ak dokk siap agy ni >.<
hrmm . okeyy bhai :) syg mu semua :)
thanks sbb sudi bce blog aku :) hewhew ily <3
 


feel satisfied :/
• Monday, June 04, 2012 • 0 comments

hai :) 
ops terlupe nk bg salam :) huhu
ASSALAMUALAIKUM smua :) <3
sht dp orangg dsna ? huhu . aku sht jerk :)

amacam cuti ni ? best dokk ? gy holiday dp  ?
hrmm . best lahh spe yg gy holiday tu :)
ak ? ak dokk gy holiday pom :'(
hrmmm . bosangg lahh cuti lame-lame :))
hrmm . yeahh <3 lmbt agy ke ary sbtu hah ?
ak nk balikk hostel :))
ak rindu mu kawang-kawangg :))

ops . ak nk lauhkanngg ssuatu ni :'(
hrmm , spe nk bce uhh , bce lahh :)
law xmo , tkpe lahh :/ gy klur lahh dri blog ak ni :) 
hrmm . ehh2 , mu nk taw dp ?

akk sakittt aty ngt >.< hrmm . 
pgy2 agy mu wt ak terse kangg ? wt ak jd nk ngis kangg ? 
mu nk taw bkp ? tepuk dade tye aa dri mu :)
hrmm . ak taw mu ad mkwe kangg ?
msty mu kne lyg mkwe mu kangg ? hrmm . okeyy ..
citu ak fhm :/ tp kangg , bkp dgn ak mu dokk lyg ?

mu yg nk ak kangg ? *ops law koya uhh salohh atuhh :))
hrmm . tp law aku dokk text mcj kt mung , 
mulaa aa mung oyakk ak smbg op ?
hrmm . tp mlm mu text ak wpe kpg je ? hrmm ,. 
ak thu mu ol9 mlm kangg , mung dukk lyg mkwe dgn 
adekk angkt mu kangg ? bguss :)) 

mung mrh ak ad abg angkt kangg ? ouhh ,
mung mrh , dh mu ad adek angkt ho bkp ? 
hrmm ., ahh ., lps ni ak nk gk abg angkt >.<
dokkk adil aa gto :) ak dgn mu bkn
ade npe2 pom kangg ? hrmm

okeyhh lahh . mu fhm kangg ? bguss :):
thanks a sbb fham .. hrmm 
okeyy lahh ., bye :)

*opss ! law mu terse ho . soryy aa :>
tepuk dada tye aa dri mu ho :) whuuu

KEnduri :)
Friday, 1 June 2012 • Friday, June 01, 2012 • 0 comments

hai semua :) 
sihat dokk ? ak sihat je cnim :) '
hrmm , cuti 2 week ni gy mne ah ?
hrmm , ak bru blikk dri ngato pupu aku kt kedah :>
pergghh , letih doe 8 jam duk lam kete gy :)
tp best giler :) hewhew 

okeyy , meh dgor story ak nk dp ? law xmo
gy ke kluar yg ade button ni ( X ) Okeyy ??
first , ak lam perjln otw ke KEDAH uhh , fuhh 
mcm2 ade , accident ade , trafik jam , dan mcm2 lahh :)
hrmm , smpai kt grikk , lori balak dokk rokk nk naek bukit pomm ade :)
jln mcm semut :) haha , then , ad lokk accident :)
bhye guhh , hrmm , kasian kt pak cik tu kann ?

so , berhati-hatilah dy jalan raye neh :) patuhi lah papan tanda 
di jalan raya :) haha , 
okeyy , ehh , smpai kt kedah uhh kne duk homestay teratak damai :)
ni gmbor nye :)


ni tempat ye :)tp orkk , xdokk line kt ni :( ssh kali nk text :(

kite oam duk kt tu cme 2 hari 1 mlm je :) 
tp best dukk cto :) hrmm , okeyy :) pkul 10 ciap2 
gy umah pgatin lelaki kt Baling , Kedah :)
ni time bosan apabila siap awal2 nilah jd nye :)
hewhew , tgok uhh hmbo kt bwh uhh 


aishh , bkp muke ak gto ? haha :) 


dan lagy snap kt cermin :) haha ,. ak dokk secome awakk smua :)


haha . sembil molek ak op ?haha :/


nilahh kije ak dgn pupu ak soam ni :) haha , senyum :)


hanya mmpu senyum sahaje :) hewhew 



nim sepupu ak .. smart dp ? haha :)
tp ekgy dh nak khwen :)

then , ni otw nk gy dahh :) simple je kn pkaian kn ? haha , xdokk bju dh :( 
trtggal bju :( hrmm 


okeyylahh :) mls dh nk typing bnyk2 , hewhew :)
law bolokk uhh story ak uhh sory a neh :) byebye :) ilysomuch :)


ILOVEYOU :)
Monday, 28 May 2012 • Monday, May 28, 2012 • 0 comments

hai all :] 
sihat dk ? aku sini sihat je :) hewhew 
hrmmm , aku ade dia :) dia ade saye :) '
aku syang die lahh : > 

awakk , awakk nk taw dp ? sy syg sgt3 awakk lahh :)
pndai awakk curi hati sy kan ?
hewhew , awakk bile nk kuor dgn awakk ?
rindu awakk ;'( lme dokk meet kan ? l
sokmo bile blikk dri meet awakk , ade je gaduhh kan ?mmm
bkpe err  --' ?

ermm . skrg cuti kan ? sokmo awakk sibukk kan ?
ssh kan sy nk spent mase dgn awakk --'
nim je gmbor kite bersme kan ? 


- rindu time ni :) at kt umah aku lahh -.-


awakk , bile awkk nk mri kt umah sy lg ? rindu nk tgk awakk :( 
nk date dgn awakk :) hewhew *galokk nye kecek kan ? haha 
bkn sokmo kan ? kali kale je :)
hewhew , awakk dnki ? nk gk ke ?facebook
haha .

tp sygs kan ,, awakk bkn oam pertme wish berday sy kan ? 
hrmm , tp ade oam lain jd oam pertme wish berday aku :( 
hrmm , sy dokk harp pommm hdiah dri awakk lahh :) 
okeyy , now i hepy with you sygs :)
iloveyoubiyy syahrul ikwan :) 

okeyylahh bye , nok thu sal die text lahh sy :/ hewhew 
attention : jgn nk ambik die dri sye kayy :) huhu 

BORING :/
• Monday, May 28, 2012 • 0 comments


assalamualaikum :)
atoto , u all shat ? hrmm , lame kan aq dokk upadte blog kan ? hewhew . lme dokk cre etpom . hrmm , blog ak pom simple je kann ? adokk idea nk edt :( *law rjin nk tlg mri ahh :) huwhuw , jyeahh !! exam abis dh :) tp result akn keluar bke skolah ni .>,< fuhh , ni pulakk musim cuti :) tp sedihh :'( sbb ? sbb xleyy gy jln , hewhew :'( hrmm , aishh , tp alhamdulillah ak dpt abiskan extra class aku 2weeks :) *ciss speaking ho :) haha , law sloh uhh , sory aa , haha :* tp ork :( tobatt sedihh bile dpt result MATH :( ak bnci mu MATH "/ aku dpt hrmm , bialahh rahsia :) hrmm , insyaallah PMR ni aku dapat lahh 8A :) 

Cuti-cuti :) tp bosan gokk bile cuti lame-lame kan ? hrmm , esk ary RABU kann ? hrmm , semua spupu aku gy KEDAH eskk :) gy hantar pengatin "/ tp aku ? adkah aku kne pergy atw dokk gy kne tggal hah ? hrmm , tolonggg lahhhh aku nk gy gk :'( abh aku xdokk :'( abh aku gy KL :'( semua oam tggal aku :'( .*sape baek ?  tlgg teman kan aku :( huwhuw :) *biyy , biyyy baek op ? teman sy jom , huhu :) iloveyoubiyy :*

okeyylahh , bosan ohh mghadp kt lappy ni :) bosannn emang bosann kan ?ermmm . byebye . 

MEET ME
No harsh word please!


Hi people! Be nice and everybody will love you :).



Murnian Forever! i love them all :)


My only mother :)


He is Muhammad Afiq Hilmi ^^